Radno vrijeme: Svakog dana od 08:00 do 20:00 h

 • Otkrijte Ulcinj kroz fotografiju

  U sklopu ulcijnske umjetničke galerije (Kula Balšića) izložena je fotografska izložba “Vijek fotografije Ulcinj i region 1860-1950” koja je nastala uz bezrezervnu podršku lokalnih kolekcionara koji su ove fotografije prikupili tokom godina i lokalne populacije koji su sa nama dijelili svoje fotografije.  Ovom projektu je doprinjela i fototeka Marubi koja je izdvojila fotografije iz svog dragocjenog fonda, koji po nekim tvrdnjama, u svojim podrumima, krije fond od 300.000 do 500.000 stakalenih ploča od Bromid-Srebra koji su trenutno u procesu digitalizacije. 
  Prikupljene su razne fotografije svakodnevni život, istorijske, ličnosti, vidikovci, slike gradjevinskih objekata i sl., koje kada se sastave u jednu izložbu pružaju uvid u život u tom periodu, kako našeg grada, tako i šireg regiona.  Tu su fotografije porodice Marubi, Rudolfa Mosingera, Šan Pici koji je takodje bio aktivan u Marubi-jevom Studiju, a i slike čiji fotografi nisu identifikovani.

   
   
  Opširnije
 • Uskoro otvaranje digitalnog Muzeja

  U sklopu zajedničkog medjugraninog projekta izmedju Crne Gore i Albanije „Promocija povezivanja širokopojasnim internetom graničnih oblasti planine Prokletije”, koji je finansiran od strane Evropske Unije, Ministarstva za informaciono društvo i telekomuniakcije organizuje završnu ceremoniju. 
  Ova će se ceremonija organizovati 4-og septembra sa početkom u 10.00 časova u Ulcinjskom Muzeju, čijim će se povodom održati i otvaranje digitalnog Muzeja. 
  Na ceremoniji će učesvovati i ambasador EU u Crnoj Gori Mitja Drobnič, Ministar Ministarstva za informaciono društvo Vujica Lazović, Minisitar javne administracije i inovacije Albanije Milena Harito, te Predsjednik Opštine Ulcinj Fatmir Gjeka.
  Opširnije
 • Kulturni maraton: Održana pjesnička kalimera, nastavlja se ljetnja scena

  Predstavljanjem književnika i novinara Frana Camaja, u Starom gradu, završena je 23. „Pjesnička kalimera“. Sa ovim autorom je razgovarao Nikol Berišaj, dok je književna kritičarka iz Skadra Arjeta Frljuškaj pročitala svoj rad o djelu Camaja.

  Ovu uspješnu trodnevnu manifestaciju organizovalo je Društvo umjetnika i intelektualaca „Art klub“, uz podršku Fonda za manjine i opštine Ulcinj, te nekoliko sponzora.

   „Ljetnja scene 2015“ se nastavlja sa dva interesantna programa. U Kuli Balšića u 21 čas je otvorena izložba umjetnika iz Skadra, dok je pola sata kasnije odigrana predstava „Dashnorja“, pozorišta „Dodona“ iz Prištine.

  Opširnije

©2015 Muzeji Ulcinj. Sva prava zadržana.